bewaar
Gevulde forel
Gevulde forel
bewaar

Gevulde forel

Forel is zó lekker, de vis heeft weinig nodig. We vullen ’m met citroen en laurier.

25 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse forel

2

citroenen

8

gedroogde laurierblaadjes

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • visklem

Forel is zó lekker, de vis heeft weinig nodig. We vullen ’m met citroen en laurier.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Spoel de forellen goed af onder koud stromend water. Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen. Bestrooi ze met zout en peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes.

3

Bestrijk de forellen dun met de olie en bestrooi de huid met wat zout. Klem de forellen vast in de visklem.Gril ze in 10-15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Garneer met de andere in partjes gesneden citroen.

algemeenZin in een lekker bijgerechtje? Wikkel wat worteltjes met een scheutje witte wijn en een snufje komijnpoeder in aluminiumfolie en stoom ze in 5 minuten gaar op de barbecue.

Gevulde forel

Instructievideo - 01:35 min.