Ge­bak­ken he­le fo­rel met aman­de­len

Een feestje op tafel en niet eens moeilijk te maken!

(27) waardeer
frans bijgerecht Een feestje op tafel en niet eens moeilijk te maken! 4 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn en pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Schep in een schaal.
  2. Dep de forellen droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Doe de bloem in een diep bord. Haal de forellen erdoor en schud de overtollige bloem eraf.
  3. Verhit 50 g boter in een ruime koekenpan en leg als het schuim weg is de forellen in de pan. Bak op middelhoog vuur 8-10 min. Keer halverwege. Schep de forellen uit de pan op een schaal en bestrooi met de peterselie.
  4. Voeg het citroensap en de rest van de boter toe aan het achtergebleven bakvet en schenk dit over de forellen. Garneer met de amandelen. Bon appétit!
video

Ge­bak­ken he­le fo­rel met aman­de­len ma­ken

kookles - 04:53 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 65 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken hele forel met amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken he­le fo­rel met aman­de­len

1
  • 15 g peterselie
  • ½ citroen

Snijd de peterselie fijn en pers de citroen uit.

2
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Schep in een schaal.

3
  • 4 verse forel

Dep de forellen droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en eventueel zout.

4
  • 50 g tarwebloem

Doe de bloem in een diep bord. Haal de forellen erdoor en schud de overtollige bloem eraf.

5
  • 50 g ongezouten boter

Verhit de boter in een ruime koekenpan en leg als het schuim weg is de forellen in de pan. Bak op middelhoog vuur 8-10 min. Keer halverwege.

6

Schep de forellen uit de pan op een schaal en bestrooi met de peterselie.

7
  • 25 g ongezouten boter

Voeg het citroensap en de rest van de boter toe aan het achtergebleven bakvet en schenk dit over de forellen.

8

Garneer met de amandelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.