Gegrilde zalm en paprikasalsa
bewaar
bewaar

Gegrilde zalm en paprikasalsa

30 min. bereiden
50 min. wachten
pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Leg de paprika's erop als de kooltjes smeulen en laat ze in ca. 30 min. zwart blakeren. Keer regelmatig. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng het basilicum, de rode peper, de ui en 2 el olie. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de salsa op smaak met citroenrasp en peper en zout.

Meng 2 el olie met de knoflook en breng op smaak met peper. Bestrijk de zalmfilets hier dun mee.

Neem de paprika's van de barbecue en doe ze in een plastic zak. Maak de zak dicht en laat de paprika's 20 min. rusten. Verwijder dan het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de salsa.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng met het citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Leg ondertussen de zalmfilets op de barbecue en gril ze in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de zalm en de salsa.

Zalm grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde zalm en paprikasalsa

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig