bewaar
Zalm met salsa van gegrilde ananas
Zalm met salsa van gegrilde ananas
bewaar

Zalm met salsa van gegrilde ananas

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

½ pak

romige kokosmelk

1

limoen

1 eetlepel

Thaise vissaus

1 zakje

stoneleeks

1

rode peper

1 kleine

ananas

500 g

zalmfilet

100 g

cashewnoten

Aan de slag

Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken. In kom kokosmelk, limoensap en vissaus mengen. Stoneleeks en rode peper erdoor roeren. Ananas rondom dik schillen en in plakken van 1 1/2 cm dik snijden. 2 Ananasplakken op ingevet rooster leggen en aan beide kanten 3 min. roosteren. Ananasplakken iets laten afkoelen. Harde kern verwijderen, vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ananas door kokossaus roeren en salsa op smaak brengen met extra vissaus of zout en peper. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en in 2-3 min. per kant net gaar roosteren. Cashewnoten door gare rijst roeren en over vier warme borden verdelen. Zalm ernaast leggen en salsa erover scheppen.

tip

algemeenIn plaats van een verse ananas kan ook ananas uit blik of koelverse ananas gebruikt worden (stukjes aan spiesen rijgen of in grillschaal roosteren).