Zalm met salsa van gegrilde ananas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst (325 g)
- ½ pak romige kokosmelk (a 200 ml)
- 1 limoen (uitgeperst)
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 zakje stoneleeks ((8 stuks), in ringetjes)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 kleine ananas
- 500 g zalmfilet (in 4 gelijke stukken)
- 100 g cashewnoten (grofgehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken. In kom kokosmelk, limoensap en vissaus mengen. Stoneleeks en rode peper erdoor roeren. Ananas rondom dik schillen en in plakken van 1 1/2 cm dik snijden. 2 Ananasplakken op ingevet rooster leggen en aan beide kanten 3 min. roosteren. Ananasplakken iets laten afkoelen. Harde kern verwijderen, vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ananas door kokossaus roeren en salsa op smaak brengen met extra vissaus of zout en peper. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en in 2-3 min. per kant net gaar roosteren. Cashewnoten door gare rijst roeren en over vier warme borden verdelen. Zalm ernaast leggen en salsa erover scheppen.
Tip:
In plaats van een verse ananas kan ook ananas uit blik of koelverse ananas gebruikt worden (stukjes aan spiesen rijgen of in grillschaal roosteren).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 825 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 86 g
- vet 37 g