bewaar
Mihoensalade met ananas en paprika
Mihoensalade met ananas en paprika
bewaar

Mihoensalade met ananas en paprika

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

250 g

mihoen

1

rode puntpaprika

½

komkommer

250 g

ananasstukjes

1

citroen

2 eetlepels

Thaise vissaus

1 theelepel

suiker

½

rode peper

1

rode ui

2 eetlepels

cashewnoten

Aan de slag

Breek de mihoen in stukken en week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water. Halveer intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ananasstukjes fijner. Meng in een slakom het citroensap met de vissaus, suiker, rode peper en ui. Doe de mihoen over in een vergiet en spoel ze af met koud water. Meng de mihoen met de blokjes paprika, komkommer en ananas door de dressing. Bewaar de salade eventueel afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Strooi vlak voor het serveren de cashewnoten erover.

tip

algemeenEen frisse, zomerse salade die vooral goed bij Aziatische barbecuegerechten past.