Mihoensalade met mango

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g mihoen
- 50 g pinda's
- 6 eetlepels sweet Chilisaus
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 rijpe mango
- 3 bosuitjes
- 1 komkommer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen. Meng de chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes. Snijd de bosui doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Schep de mango, de komkommer en de bosui door het mihoenmengsel. De salade kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Tip:
Meer pit? Als je van pittig houdt, is een verse in ringetjes gesneden rode peper lekker door deze salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g