bewaar
Mihoensalade met mango en garnalen (glutenvrij)
Mihoensalade met mango en garnalen (glutenvrij)
bewaar

Mihoensalade met mango en garnalen (glutenvrij)

Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander.

25 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

mihoen

1

komkommer

1

zoete puntpaprika

2

eetrijpe mango's

4 el

Thaise zoete chilisaus

2 tl

sesamolie

1 tl

vissaus

1 el

King rijstolie

250 g

verse voorgekookte garnalen

15 g

verse koriander

Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander.

Aan de slag

1

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Was de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.

3

Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een kom. Meng de mihoen, mango en komkommer erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.

tip

variatietipLiever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.