
Ingrediënten
125 g
mihoen
1
komkommer
2
rode pepers
2
limoenen
2 el
Thaise vissaus
3 el
roerbakolie
2 tl
suiker
1
mango
½ zakje
verse munt
4 blaadjes
ijsbergsla
Aan de slag
Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden. Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker. Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en mangoreepjes, komkommer en munt. Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade. Salade bestrooien met rest van rode peper.
algemeenVoor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen.