bewaar
Mihoensalade met ananas, varkenshaas en garnalen
Mihoensalade met ananas, varkenshaas en garnalen
bewaar

Mihoensalade met ananas, varkenshaas en garnalen

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

250 g

varkenshaas

4 eetlepels

roerbakolie

125 g

rose garnalen

1

rode peper

1 zakje

verse munt

4 eetlepels

limoensap

1 eetlepel

Thaise vissaus

3 eetlepels

lichte sojasaus

50 g

ongezouten pinda's

4 plakken

ananas

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water 4 min. laten wellen. Mihoen in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Varkenshaas in dunne plakjes snijden. In wok 2 el olie verhitten en vlees op hoog vuur 2 min. roerbakken. Vlees uit wok nemen en bestrooien met zout en peper. In wok mihoen 3-4 min. voorzichtig omscheppen met rest van olie, garnalen, rode peper, helft van munt, limoensap, vissaus en sojasaus. Intussen in droge koekenpan pinda's kort roosteren en op bord laten afkoelen. Mihoen over vier borden verdelen en ananasstukjes en varkenshaas erop leggen. Bestrooien met rest van munt, bosuitjes en pinda's.