bewaar
Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten
Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten
bewaar

Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten

Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling.

30 min. bereiden
redelijk pittig
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

wilde en witte rijst

500 g

cherrytomaten

1

rode peper

15 g

verse koriander

1

rode ui

1

limoen

3 el

olijfolie knoflook/chilipeper

1

komkommer

3

bosuien

4

verse zalmfilets

Dit heb je nodig

  • grillpan

Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4

Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.

tip

bereidingstipHoud je van extra pittig en eten er geen kinderen mee, laat dan de zaadlijsten in de peper zitten.