bewaar
Pittige zalmtartaar
Pittige zalmtartaar
bewaar

Pittige zalmtartaar

De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger

15 min. bereiden
pittig
369waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

verse zalmfilet

½

komkommer

1

rode peper

1

limoen

15 g

verse koriander

1

bosui

De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger

Aan de slag

1

Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.

2

Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.