Pittige zalmtartaar
De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger
Ingrediënten
4 personen
200 g
verse zalmfilet
½
komkommer
1
rode peper
1
limoen
15 g
verse koriander
1
bosui
Aan de slag
Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.
Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Pittige zalmtartaar
De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger

voorgerecht
4 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.
Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g verse zalmfilet
½ komkommer
1 rode peper
1 limoen
15 g verse koriander
1 bosui