bewaar
Zalmtartaar met kruidensla
Zalmtartaar met kruidensla
bewaar

Zalmtartaar met kruidensla

15 min. bereiden
99waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    200 g

    gerookte zalmfilet

    1

    limoen

    2 eetlepels

    creme fraiche

    zout

    peper

    5 eetlepels

    olijfolie (extra vierge)

    1 theelepel

    vloeibare honing

    4 takjes

    selderij

    1 zakje

    verse dille

    1 zakje

    verse kervel

    Aan de slag

    Zalmfilet kleinsnijden. Limoen uitpersen. In kommetje 1 eetlepel limoensap en crème fraîche mengen. Zalm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje olie, 2 eetlepels limoensap en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Grove steeltjes van selderij en dille verwijderen. Selderij, dille en kervel in grove stukken scheuren en door dressing scheppen. Vier (espresso)kopjes afspoelen met water en zalm erin scheppen. Vier bordjes op kopjes leggen, samen keren en zalmtartaar op bordjes laten glijden. Kruidensla op zalmtartaar leggen. Serveren met geroosterd casinobrood.