bewaar
Zalm op toast met citroenroom
Zalm op toast met citroenroom
bewaar

Zalm op toast met citroenroom

15 min. bereiden
8 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vers meergranen stokbrood

4 el

olijfolie extra vierge

1

citroen

125

crème fraîche

15 g

verse dille

200 g

gerookte zalm

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Rol ze plat met de deegroller en bestrijk ze met 3/4 van de olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 6-8 min. goudbruin en knapperig.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en meng met de crème fraîche. Snijd de helft van de dille fijn en voeg toe. Schep in een serveerkom, maak in het midden een kuiltje en schenk de rest van de olie erin.

3

Garneer de zalm met de rest van de dille. Serveer met de saus en de toast. Lekker met een partje citroen.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.