bewaar
Gemarineerde artisjok op toast
Gemarineerde artisjok op toast
bewaar

Gemarineerde artisjok op toast

30 min. bereiden
5 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blik

artisjokharten

3 tenen

knoflook

8 el

olijfolie extra vierge

1

citroen

½ bakje

rozemarijn

1

meergranen

Aan de slag

1

Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.

algemeenBak de rest van de rozemarijn mee met een karbonade voor een kruidige smaak.

algemeen U kunt de artisjok 's middags al marineren. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.