bewaar
Gemarineerde oesterzwammen
Gemarineerde oesterzwammen
bewaar

Gemarineerde oesterzwammen

10 min. bereiden
15 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

2 bakjes

oesterzwammen

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

½

citroen

2 theelepels

gedroogde tijm

zeezout

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in grove stukken scheuren. In pan olie verwarmen. Oesterzwammen met citroensap en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en oesterzwammen afgedekt in 5-8 min. zachtjes gaarsmoren. Oesterzwammen in vrijgekomen vocht tot kamertemperatuur laten afkoelen. Oesterzwammen als onderdeel van antipastischotel of als borrelhapje serveren op bijvoorbeeld sneetjes ciabatta.