bewaar
Gemarineerde kaas
Gemarineerde kaas
bewaar

Gemarineerde kaas

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bol

knoflook

150 ml

azijn

1 tl

zout

240 g

zwarte olijven zonder pit

500 g

jong belegen kaas 50+

3

rode pepers

2 takjes

verse tijm

1 flesje

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • weckpot

Aan de slag

1

Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij. Laat 3 min. koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen.

2

Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Prik de rode pepers in met het puntje van een mes en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot.

3

Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren.

tip

algemeenHoe langer u de kaas laat marineren, hoe lekkerder het wordt. Na het openen van de weckpot is de kaas nog 1 week houdbaar in de koelkast.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.