bewaar
Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven
Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven
bewaar

Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven

10 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 plakken

geitenkaas

1 theelepel

zwarte peperkorrels

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

2 takjes

oregano

5 g

verse koriander

1

citroen

1 pot

zwarte olijven

2 dl

olijfolie

Aan de slag

Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden. Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Oreganoblaadjes van takjes nemen. Koriander fijnknippen. Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden. Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden. Olijven laten uitlekken. In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen. (Tot gebruik afgedekt bewaren. Af en toe voorzichtig omscheppen.) Serveren met warm shoarmabrood of geroosterd (stok)brood.