Borrelhapjes
Borrelhapjes

Borrelhapjes

Bij een borrel hoort een hartig hapje. Van bitterballen tot groentesnacks. De lekkerste borrelhapjes op een rij.

Borrelhapjes recepten

Borrelbrood maken: zo doe je dat
Borrelbrood maken: zo doe je dat

Borrelbrood maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 1 Liefde & Passie speltbrood
  • 100 g knoflookboter
  • 250 g camembert
  • 15 g verse peterselie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
  2. Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.
  3. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.