Bladerdeeghapjes
Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Maak je eigen bladerdeeghapjes: kleine moeite, groot plezier! Met deze recepten maak je heerlijke mini-saucijzenbroodjes of kaasstengels. Verras je gasten met de lekkerste creaties.

Bladerdeeg knakworstje

Bladerdeeg knakworstje

Ingrediënten

32 porties

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

1½ el

mosterd

400 g

cocktailworstjes

1

middelgroot ei

25 g

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg ieder in 4 gelijke driehoeken. Leg een puntje met de brede kant naar je toe op het werkblad. Bestrijk met behulp van de bakkwast met mosterd. Leg in de breedte een mini-knakworstje op het velletje bladerdeeg op het brede stuk en rol het deeg om het worstje naar de punt toe, zoals je een croissant rolt. Leg de bladerdeegworstjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de worstjes.
  3. Klop het ei los. Bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bestrooi met het sesamzaad Bak de worstjes met bladerdeeg in het midden van de oven 12-14 min., tot goudbruin en gaar.