Bladerdeeghapjes
Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Maak je eigen bladerdeeghapjes: kleine moeite, groot plezier! Met deze recepten maak je heerlijke mini-saucijzenbroodjes of kaasstengels. Verras je gasten met de lekkerste creaties.

Bladerdeeg recepten

Kaasvlinders maken
Kaasvlinders maken

Kaasvlinders maken

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 20 g Parmigiano Reggiano-poeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vershoudfolie
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking. Rol het deeg uit en leg het met de deegkant op het werkblad. Trek het bakpapier eraf en rol het deeg nog wat verder uit.
  2. Meng de kazen door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg en druk goed aan. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in 12-15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Bakken met bladerdeeg

In de video laat Allerhande zien welke mogelijkheden er met bladerdeeg zijn. Bladerdeeg is een getourneerd deeg. Dit betekent dat dunne plakjes deeg en margarine elkaar afwisselen en daardoor rijst het deeg zo mooi. Allerhande laat in de video zien welke stappen doorlopen moeten worden voor het maken van een taart of quiche. 

Taart of quiche
Neem het aantal plakjes bladerdeeg dat je nodig h...

02:21