Appelflappen

Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Appelflappen

Ingrediënten

Aantal porties

10 plakjes diepvries bladerdeeg

400 gram elstar-appels

50 gram rozijnen

1 theelepel gemalen kaneel

6 eetlepel fijne kristalsuiker

1 middelgroot scharrelei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

  • bakkwast

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.

  2. Schil ondertussen de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.

  3. Verdeel steeds ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.

  4. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

Appelflappen

Appelflappen maken? Met deze video leer je stap voor stap hoe dat moet. Ben je jarig of zoek je nog gebak om je gasten tijdens bijvoorbeeld Kerstmis mee te verwelkomen? De appelflap is de Hollandse lekkernij bij uitstek waar je iedereen blij mee maakt. Hadden we al gezegd dat ze extra lekker worden als je ze met rozijnen vult? Appelflappen bakken is helemaal niet moeilijk, kijk zelf maar!

INGREDIËNTEN...

00:32