bewaar
Appelflappen
Appelflappen
bewaar

Appelflappen

Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
311waarderingen

Ingrediënten

10 personen

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

400 g

Goudreinette appel

100 g

rozijnen

1 tl

gemalen kaneel

6 el

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.

2

Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.

3

Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

tip

variatietipVoor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.