bewaar
Appelflappen met sinaasappelmarmelade
Appelflappen met sinaasappelmarmelade
bewaar

Appelflappen met sinaasappelmarmelade

Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboter bladerdeeg

1

Elstar appel

2 el

sinaasappel-gembermarmelade

1 el

kristalsuiker

1 tl

kaneel

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.

3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de appel met de marmelade. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

4

Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met de tanden van een vork de randen aan.

5

Meng de suiker met de kaneel. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de kaneelsuiker.

6

Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.