Appel-cranberryflappen
Superleuk om zelf te maken, deze fruitflappen. Met echte amandelspijs.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 Goudrenet appels (of andere friszure appel)
- 100 g amandelspijs (pakje 300 g)
- 6 el fijne kristalsuiker
- 100 g gedroogde cranberry's (zak 250 g)
- 1 medium handsinaasappel
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 middelgroot ei
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Doe in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en verkruimel het amandelspijs boven de kom. Voeg de cranberry's en suiker toe. Schep om.
- Leg het ontdooide bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het deeg diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
- Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Amandelspijs maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 270 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Appel-cranberryflappen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appel-cranberryflappen

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

- 2 Goudrenet appels
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Doe in een ruime kom.

- 100 g amandelspijs
- 3 el fijne kristalsuiker
- 100 g gedroogde cranberry's
- 1 medium handsinaasappel
Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en verkruimel het amandelspijs boven de kom. Voeg de cranberry's en suiker toe. Schep om.

- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.

- 1 middelgroot ei
Klop het ei los en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het deeg diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

- 3 el fijne kristalsuiker
Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bon appétit!