Aardbeientaart

Wat is er nu zomerser dan verse aardbeien? Heerlijk om zelf taart mee te maken. Met of zonder slagroom, dankzij deze handige tips en video’s maak je het lekkerste aardbeiengebak.

Franse aardbeientaart maken

Ingrediënten

Aantal porties

155 gram ongezouten roomboter

250 gram tarwebloem

125 gram witte basterdsuiker

12 gram vanillesuiker

1 middelgroot ei

375 gram mascarpone

3 eetlepel vloeibare honing

4 blaadjes gelatine

300 gram verse aardbeien

1 theelepel fijne kristalsuiker

2 eetlepel kraanwater

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • taartvorm (Ø 28 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.

  2. Vet de taartvorm in met wat boter, bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

  3. Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 min. in koud water.

  4. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes. Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.

  5. Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met het suikerwater, met behulp van de bakkwast. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 min. stijf worden in de koelkast.

Franse aardbeientaart

Fris zomergebak met een basis van mascarpone en honing. Allerhande laat je in deze receptvideo zien hoe je een heerlijke Franse aardbeientaart bakt.

Deeg maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 155 gram boter in blokjes. Doe 250 gram bloem, 125 gram witte basterdsuiker, de boter, 12 gram vanillesuiker en 1 ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg kort met...

03:05