bewaar
Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola
Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola
bewaar

Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola

Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse aardbei

50 g

gorgonzola

20 g

ongezouten roomboter

40 g

kristalsuiker

1 el

aceto balsamico di Modena

130 g

rol vers bladerdeeg

20 g

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 6 holten

Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.

3

Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg. Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

4

Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.