Ge­ka­ra­mel­li­seer­de aard­bei­en­taar­tjes met bal­sa­mi­coa­zijn & gor­gon­zo­la

Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht.

(0) waardeer
gebak Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.
  3. Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg. Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  4. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de aard­bei­en­taar­tjes met bal­sa­mi­coa­zijn & gor­gon­zo­la

1
1
  • 250 g verse aardbeien
  • 50 g gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.

2
2
  • 20 g boter
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 el aceto balsamico di Modena

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.

3
3
  • 130 g rollen vers bladerdeeg

Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk per persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg.

4
4

Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

5
5
  • 20 g ongezouten pistachenoten

Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.