Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

Aardbei en balsamico? Gouden combi! Zeker in dit aarbeientoetje met ijs en Italiaanse koekjes

(3) waardeer
italiaans nagerecht Aardbei en balsamico? Gouden combi! Zeker in dit aarbeientoetje met ijs en Italiaanse koekjes 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardbeien, verwijder de groene kroontjes en halveer ze. Doe ze in een kom samen met de balsamico en de poedersuiker. Schep om, dek de kom af met een deksel of vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast marineren.
  2. Verdeel de aardbeien over diepe borden en maal er wat zwarte peper over. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de aardbeien. Schep op elke portie een bol vanille-ijs. Verkruimel de cantuccini en verdeel over de borden.

serveertip:

Besprenkel het ijs met wat van de aardbeienmarinade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien gemarineerd in balsamico met ijs en cantuccini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en ge­ma­ri­neerd in bal­sa­mi­co met ijs en can­tuc­ci­ni

1
1
  • 400 g verse aardbeien

Was de aardbeien, verwijder de groene kroontjes en halveer ze.

2
2
  • 3 el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
  • 2 el poedersuiker

Doe ze in een kom samen met de balsamico en de poedersuiker.

3
3

Schep om, dek de kom af met een deksel of vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast marineren.

4
4

Verdeel de aardbeien over diepe borden en maal er wat zwarte peper over.

5
5
  • 5 g verse basilicum

Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de aardbeien.

6
6
  • 4 bollen vanille-ijs

Schep op elke portie een bol vanille-ijs.

7
7
  • 4 cantuccini

Verkruimel de cantuccini en verdeel over de borden.

serveertip:

Besprenkel het ijs met wat van de aardbeienmarinade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.