Bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje. 4 personen
2 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 13 min. goudbruin en gaar. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min beetgaar. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 2 min mee. Giet de groenten af.
  2. Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.
  3. Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes basilicum.

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met balsamico-honingsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 900 g aardappelpartjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 13 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 350 g haricots verts
  • 450 g tuinerwten

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min beetgaar. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 2 min mee. Giet de groenten af.

3
3
  • 4 biefstukken

Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege.

5
5
  • 1 sjalot

Neem uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.

6
6
  • 3 el honing
  • 75 ml aceto balsamico di Modena

Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit.

7
7

Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.