bewaar
Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta
Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta
bewaar

Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta

Net een beetje wat extra's door het zoetzure van de balsamico en het ziltige van de feta

15 min. bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

7½ g

verse tijm

1 el

milde olijfolie

1

courgette

4 el

aceto balsamico di Modena

1 el

vloeibare honing

75 g

AH Biologische feta 50+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Net een beetje wat extra's door het zoetzure van de balsamico en het ziltige van de feta

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de wortels en halveer in de lengte. Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep om met de wortel en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd de lange kwarten elk in drie gelijke stukken. Schep de courgette na 10 min. om met de wortel en bak ca. 20 min. mee.

3

Verwarm ondertussen de balsamicoazijn met de honing in een klein steelpannetje op laag vuur, tot er een wat dikkere siroop ontstaat. Dit duurt ca. 8 min.

4

Neem de groente uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel met de balsamicosiroop en verkruimel de feta erover. Serveer direct.