Ge­roos­ter­de bos­peen & cour­get­te met bal­sa­mi­co­si­roop en fe­ta

Net een beetje wat extra's door het zoetzure van de balsamico en het ziltige van de feta

(0) waardeer
bijgerecht Net een beetje wat extra's door het zoetzure van de balsamico en het ziltige van de feta 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de wortels en halveer in de lengte. Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep om met de wortel en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd de lange kwarten elk in drie gelijke stukken. Schep de courgette na 10 min. om met de wortel en bak ca. 20 min. mee.
  3. Verwarm ondertussen de balsamicoazijn met de honing in een klein steelpannetje op laag vuur, tot er een wat dikkere siroop ontstaat. Dit duurt ca. 8 min.
  4. Neem de groente uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel met de balsamicosiroop en verkruimel de feta erover. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 24 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 15-16

Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bos­peen & cour­get­te met bal­sa­mi­co­si­roop en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bos bospeen

Schil ondertussen de wortels en halveer in de lengte.

3
3
  • 7½ g verse tijm
  • 1 el milde olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep om met de wortel en olie.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd de lange kwarten elk in drie gelijke stukken.

6
6

Schep de courgette na 10 min. om met de wortel en bak ca. 20 min. mee.

7
7
  • 4 el aceto balsamico di Modena
  • 1 el vloeibare honing

Verwarm ondertussen de balsamicoazijn met de honing in een klein steelpannetje op laag vuur, tot er een wat dikkere siroop ontstaat. Dit duurt ca. 8 min.

8
8

Neem de groente uit de oven en verdeel over een schaal.

9
9
  • 75 g AH Biologische feta 50+

Besprenkel met de balsamicosiroop en verkruimel de feta erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.