Ro­de­kool­stoof met peer en bal­sa­mi­coa­zijn

Rodekool maakt nieuwe vrienden! In plaats van appels stoof je hem in dit gerecht met.. peren!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(2) waardeer
bijgerecht Rodekool maakt nieuwe vrienden! In plaats van appels stoof je hem in dit gerecht met.. peren! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rodekool in dunne repen. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Ris de naaldjes van ⅔ van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en peer 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gesneden rozemarijn, balsamicoazijn en kaneelsuiker toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 35 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  4. Verdeel de rodekool-perenstoof over een schaal, bestrooi met de geroosterde pistachenoten en garneer met het laatste rozemarijntakje.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen of rollade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Rodekoolstoof met peer en balsamicoazijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stoof met peer en bal­sa­mi­coa­zijn

1
1
  • 600 g rodekolen

Snijd de rodekool in dunne repen.

2
2
  • 2 eetrijpe peren

Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis.

3
3
  • 2 takjes verse rozemarijn

Snijd het vruchtvlees in stukjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en peer 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 ml aceto balsamico di Modena
  • ½ el kaneelsuiker

Voeg de gesneden rozemarijn, balsamicoazijn en kaneelsuiker toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 35 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

7
7
  • 1 takje verse rozemarijn

Verdeel de rodekool-perenstoof over een schaal, bestrooi met de geroosterde pistachenoten en garneer met het laatste rozemarijntakje.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen of rollade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.