bewaar
Italiaanse salade met balsamicoazijn
Italiaanse salade met balsamicoazijn
bewaar

Italiaanse salade met balsamicoazijn

Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

cherrytomaten

2 el

extra vierge olijfolie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

ricotta

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

75 g

veldsla

1 el

aceto balsamico di Modena

50 g

gezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

  • bakpapier

Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten over de ovenschaal, besprenkel met de olie, bestrooi met de Italiaanse kruiden en schep om. Zet de ovenschaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Stort de ricotta uit het bakje naast de ovenschaal op het bakpapier. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Neem de tomaten en ricotta uit de oven. Verdeel de veldsla over een platte schaal en spray de helft van de balsamicoazijn erover. Verdeel hierover de tomaten en gegrilde paprika. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groenten. Garneer met de pecannoten. Spray met de (of naar smaak meer) van de balsamicoazijn.

serveertipServeer er voor een volwaardig hoofdgerecht spaghetti bij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse salade met balsamicoazijn

Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig