Ita­li­aan­se sa­la­de met bal­sa­mi­coa­zijn

Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.

(0) waardeer
bijgerecht Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten over de ovenschaal, besprenkel met de olie, bestrooi met de Italiaanse kruiden en schep om. Zet de ovenschaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Stort de ricotta uit het bakje naast de ovenschaal op het bakpapier. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Neem de tomaten en ricotta uit de oven. Verdeel de veldsla over een platte schaal en spray de helft van de balsamicoazijn erover. Verdeel hierover de tomaten en gegrilde paprika. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groenten. Garneer met de pecannoten. Spray met de (of naar smaak meer) van de balsamicoazijn.

serveertip:

Serveer er voor een volwaardig hoofdgerecht spaghetti bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Italiaanse salade met balsamicoazijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se sa­la­de met bal­sa­mi­coa­zijn

1
1
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten over de ovenschaal, besprenkel met de olie, bestrooi met de Italiaanse kruiden en schep om.

2
2

Zet de ovenschaal op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta uit het bakje naast de ovenschaal op het bakpapier. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm.

5
5
  • 75 g veldsla
  • ½ el aceto balsamico di Modena

Neem de tomaten en ricotta uit de oven. Verdeel de veldsla over een platte schaal en spray de helft van de balsamicoazijn erover.

6
6

Verdeel hierover de tomaten en gegrilde paprika. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groenten.

7
7
  • 50 g gezouten pecannoten
  • ½ el aceto balsamico di Modena

Garneer met de pecannoten. Spray met de (of naar smaak meer) van de balsamicoazijn.

serveertip:

Serveer er voor een volwaardig hoofdgerecht spaghetti bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.