Fo­cac­cia met Ita­li­aan­se krui­den

Zelfgebakken focaccia, hoe lekker is dat. Eet 'm met de minstens zo lekkere - en ook zelfgemaakte - Italiaanse salade.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans bijgerecht Zelfgebakken focaccia, hoe lekker is dat. Eet 'm met de minstens zo lekkere - en ook zelfgemaakte - Italiaanse salade. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng 2 el olie met 2 el Italiaanse mix, peper en eventueel zout.
  2. Bestuif voor de focaccia het werkblad en je handen met de bloem en vorm van het deeg een cirkel van 2 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw er met je vingers kuiltjes in. Bestrijk met de kruidenolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Halveer ondertussen de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit, maar laat een ½ cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes, snijd de tomaten en mozzarellabolletjes in kwarten. Schep om met de rest van de olie, de rest van de Italiaanse mix, peper en eventueel zout.
  4. Schep de salade in de avocado’s en besprenkel met de balsamicoazijn. Serveer met de focaccia en de rest van de salade.

combinatietip:

Lekker met extra olijfolie om het brood in te dippen.

serveertip:

De focaccia is - zonder de salade - ook lekker bij de borrel. Snijd het brood dan in smalle repen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 33-34

Focaccia met Italiaanse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­cac­cia met Ita­li­aan­se krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el diepvries Italiaanse kruiden

Meng de olie met de Italiaanse mix, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el tarwebloem
  • 1 zakje vers deeg voor pizza en foccacia

Bestuif voor de focaccia het werkblad en je handen met de bloem en vorm van het deeg een cirkel van 2 cm dik.

4
4

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw er met je vingers kuiltjes in. Bestrijk met de kruidenolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s en verwijder de pit.

6
6

Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit, maar laat een ½ cm vruchtvlees aan de randen zitten.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 150 g mini-buffelmozzarella

Snijd het vruchtvlees in blokjes, snijd de tomaten en mozzarellabolletjes in kwarten.

8
8
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Schep om met de olie, Italiaanse mix, peper en eventueel zout.

9
9
  • ½ el balsamicoazijn

Schep de salade in de avocado’s en besprenkel met de balsamicoazijn. Serveer met de focaccia en de rest van de salade.

combinatietip:

Lekker met extra olijfolie om het brood in te dippen.

serveertip:

De focaccia is - zonder de salade - ook lekker bij de borrel. Snijd het brood dan in smalle repen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.