Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g verse groene aspergetips
- 20 g ongebrande hazelnoten
- 75 g blauwe bessen
- 1½ el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
- 2 tl vloeibare honing
- 2 el traditionele olijfolie
- 180 g zachte verse geitenkaas (rol)
- 100 g misticanza
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Doe ⅔ van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon). Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
- Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om. Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 280 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
- 100 g verse groene aspergetips
Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak.
Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
- 20 g ongebrande hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om.
Laat de noten iets afkoelen en hak grof.
- 50 g blauwe bessen
- 1½ el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
- 2 tl vloeibare honing
- 2 el traditionele olijfolie
Doe de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- 180 g zachte verse geitenkaas
Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon).
Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
- 100 g misticanza
Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal.
Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om.
- 25 g blauwe bessen
Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.