Gei­ten­kaas­sa­la­de met blau­we bes­sen-bal­sa­mi­co­dres­sing

Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen

(8) waardeer
lunch Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Doe ⅔ van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon). Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
  4. Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om. Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas­sa­la­de met blau­we bes­sen-bal­sa­mi­co­dres­sing

1
1
  • 100 g verse groene aspergetips

Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak.

2
2

Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.

3
3
  • 20 g ongebrande hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om.

4
4

Laat de noten iets afkoelen en hak grof.

5
5
  • 50 g blauwe bessen
  • 1½ el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

6
6

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
7
  • 180 g zachte verse geitenkaas

Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon).

8
8

Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.

9
9
  • 100 g misticanza

Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal.

10
10

Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om.

11
11
  • 25 g blauwe bessen

Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.