Me­rin­gues met ge­ma­ri­neer­de bra­men, gra­naat­ap­pel­pit­jes & fram­bo­zen

(0) waardeer
nagerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd de helft fijn. Meng een ½ el citroenrasp (per 4 personen), de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum in een kom. Voeg de bramen, frambozen en granaatappelpitjes toe en schep voorzichtig om. Laat 10 min. marineren.
  2. Verdeel de aardbeimeringues over de borden. Schep het fruit erover. Garneer met de geklopte slagroom en de rest van de basilicumblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Meringues met gemarineerde bramen, granaatappelpitjes & frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­rin­gues met ge­ma­ri­neer­de bra­men, gra­naat­ap­pel­pit­jes & fram­bo­zen

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

2
2
  • 7½ g verse basilicum

Haal de blaadjes van de basilicum en snijd de helft fijn.

3
3
  • 2 el Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato

Meng een ½ el citroenrasp (per 4 personen), de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum in een kom.

4
4
  • 150 g bramen
  • 100 g frambozen
  • 50 g zongerijpte granaatappelpitjes

Voeg de bramen, frambozen en granaatappelpitjes toe en schep voorzichtig om. Laat 10 min. marineren.

5
5
  • 4 stuks aardbeimeringues

Verdeel de aardbeimeringues over de borden.

6
6
  • 250 g opgeklopte slagroom in beker

Schep het fruit erover. Garneer met de geklopte slagroom en de rest van de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.