Cho­co­la­de pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­room

Kwartiertje bereiden, even opstijven... en je showstoppertoetje is klaar.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(5) waardeer
italiaans nagerecht Kwartiertje bereiden, even opstijven... en je showstoppertoetje is klaar. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm op laag vuur 2 el chocolademelk in een steelpan (per 4 personen).
  2. Neem de steelpan van het vuur. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in de warme chocolademelk. Meng met de rest van de chocolademelk en schenk in glaasjes of bekertjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Hak de koekjes grof en schep door de slagroom. Verdeel de cantucciniroom over de panna cotta en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht tot en met het opstijven van te voren maken. Maak vlak voor het serveren af met de cantucciniroom.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Chocolade panna cotta met cantucciniroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­room

1
1
  • 2 blaadjes witte gelatine

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.

2
2
  • 30 ml volle Chocomel

Verwarm op laag vuur de chocolademelk in een steelpan.

3
3

Neem de steelpan van het vuur. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in de warme chocolademelk.

4
4
  • 270 ml volle Chocomel

Meng met de rest van de chocolademelk en schenk in glaasjes of bekertjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

5
5
  • 4 cantuccini
  • 8 el opgeklopte slagroom in beker

Hak de koekjes grof en schep door de slagroom. Verdeel de cantucciniroom over de panna cotta en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht tot en met het opstijven van te voren maken. Maak vlak voor het serveren af met de cantucciniroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.