Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.

Ingrediënten
- 125 g cantuccini alla mandorla
- 30 g boter
- 3 blaadjes gelatine
- ½ vanillestokje
- 400 ml verse slagroom
- 40 g suiker
- 75 ml limoncello (Gall & Gall)
Keukenspullen
- blender of keukenmachine
- cocktailglazen
Bereiden
- Doe 4/5 van de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.
- Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
- Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 30 g - natrium 1,2 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
- 100 g cantuccini alla mandorla
Doe de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn.
- 30 g boter
Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.
- 3 blaadjes gelatine
- ½ vanillestokje
Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
- 400 ml verse slagroom
- 40 g suiker
Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
- 75 ml limoncello
Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.
Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
- 25 g cantuccini alla mandorla
Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.