Li­mon­cel­lo-pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­bo­dem

Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(6) waardeer
italiaans nagerecht Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine
  • cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 4/5 van de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.
  2. Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  3. Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 1,2 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­mon­cel­lo-pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­bo­dem

1
1
  • 100 g cantuccini alla mandorla

Doe de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn.

2
2
  • 30 g boter

Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.

3
3
  • 3 blaadjes gelatine
  • ½ vanillestokje

Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

4
4
  • 400 ml verse slagroom
  • 40 g suiker

Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.

5
5
  • 75 ml limoncello

Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.

6
6

Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

7
7

Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

8
8
  • 25 g cantuccini alla mandorla

Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.