bewaar
Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
bewaar

Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem

Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.

15 min. bereiden
3 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

cantuccini alla mandorla

30 g

ongezouten roomboter

3 blaadjes

gelatine

½

vanillestokje

400 ml

verse slagroom

40 g

suiker

75 ml

limoncello

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

  • cocktailglazen

Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.

Aan de slag

1

Doe 4/5 van de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.

2

Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

3

Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.