bewaar
Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
bewaar

Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem

Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan?

30 min. bereiden
4 uur wachten
197waarderingen

Ingrediënten

12 personen

8 blaadjes

gelatine

125 g

ongezouten roomboter

250 g

cantuccini alla mandorla koekjes

2

citroenen

150 ml

limoncello

500 ml

volle Franse kwark

250 g

mascarpone

175 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan?

Aan de slag

1

Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.

3

Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.

tip

algemeenDeze kwarktaart kun je 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstipHeb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, vouw goed dicht en plet de koekjes voorzichtig met bijvoorbeeld een (nog volle) conservenpot of -blik.

Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem

Instructievideo - 02:19 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.