Doe de kokosmelk en kokospalmsuiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat van het vuur af smelten in het kokosmengsel.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Los al roerend op.
Verdeel de chocolade-kokosroom over de timbaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de koelkast en laat 4 uur opstijven.
Neem uit de koelkast. Snijd de panna cotta’s voorzichtig los van de rand en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de kokoschips.
Chocolade-kokos panna cotta
Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Gerelateerde recepten
Chocolade-kokos panna cotta
Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos.

nagerecht
4 personen
305 kcal
30 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Doe de kokosmelk en kokospalmsuiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat van het vuur af smelten in het kokosmengsel.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Los al roerend op.
Verdeel de chocolade-kokosroom over de timbaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de koelkast en laat 4 uur opstijven.
Neem uit de koelkast. Snijd de panna cotta’s voorzichtig los van de rand en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de kokoschips.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml kokosmelk
2 el kokospalmsuiker
60 g pure chocolade
4 blaadjes gelatine
2 el kokoschips
Dit heb je nodig
aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)