bewaar
Chocolade-kokos panna cotta
Chocolade-kokos panna cotta
bewaar

Chocolade-kokos panna cotta

Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos.

30 min. bereiden
4 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kokosmelk

2 el

kokospalmsuiker

60 g

pure chocolade

4 blaadjes

gelatine

2 el

kokoschips

Dit heb je nodig

  • aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)

Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos.

Aan de slag

1

Doe de kokosmelk en kokospalmsuiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat van het vuur af smelten in het kokosmengsel.

2

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Los al roerend op.

3

Verdeel de chocolade-kokosroom over de timbaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de koelkast en laat 4 uur opstijven.

4

Neem uit de koelkast. Snijd de panna cotta’s voorzichtig los van de rand en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de kokoschips.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.