bewaar
Straciatella panna cotta
Straciatella panna cotta
bewaar

Straciatella panna cotta

Een toetje waar iedereen blij van wordt.

35 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
234waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

50 g

fijne kristalsuiker

4 blaadjes

witte gelatine

100 g

chocolade extra puur 72%

Dit heb je nodig

  • timbaalvormpjes of koffiekopjes

Een toetje waar iedereen blij van wordt.

Aan de slag

1

Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.

2

Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.

3

Hak ondertussen 3/5 van de chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt. Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

4

Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water. Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.

bewaartipJe kunt de panna cotta maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.