Per­zik-strac­ci­a­tel­la pan­na cot­ta

In Italië smullen ze van dit romige nagerecht. En wij in Nederland nu ook!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht In Italië smullen ze van dit romige nagerecht. En wij in Nederland nu ook! 4 personen
5 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 timbaaltje (∅ 7 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en voeg 50 g suiker toe. Breng tegen de kook aan. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg samen met het vanillestokje toe aan de room. Houd 10 min. tegen de kook aan, verwijder het stokje en neem van het vuur.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt erdoor en laat 30 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Voeg de chocolade toe aan het afgekoelde en ingedikte room-yoghurtmengsel en schep voorzichtig om (roer niet te lang, want dan smelt de chocolade alsnog). Verdeel de stracciatellaroom over de timbaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Schil ondertussen de perziken en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Breng 100 ml water met de rest van de suiker aan de kook, voeg de perzik toe en laat 3 min. zachtjes koken. Schenk door een zeef en laat afkoelen.
  4. Neem de timbaaltjes uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Maak eventueel de randen los met een mesje. Stort de panna cotta's op 4 borden. Verdeel de perzik erover.

combinatietip:

Lekker met basilicum

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Perzik-stracciatella panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Per­zik-strac­ci­a­tel­la pan­na cot­ta

1
1
  • 250 ml verse slagroom
  • 50 g kristalsuiker

Schenk de slagroom in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng tegen de kook aan.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3

Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg samen met het vanillestokje toe aan de room.

4
4

Houd 10 min. tegen de kook aan, verwijder het stokje en neem van het vuur.

5
5
  • 3 blaadjes gelatine

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

6
6
  • 250 g Griekse yoghurt (0% vet)

Roer totdat de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt erdoor en laat 30 min. afkoelen.

7
7
  • 100 g extra pure chocolade

Hak ondertussen de chocolade in stukjes.

8
8

Voeg de chocolade toe aan het afgekoelde en ingedikte room-yoghurtmengsel en schep voorzichtig om (roer niet te lang, want dan smelt de chocolade alsnog).

9
9

Verdeel de stracciatellaroom over de timbaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

10
10
  • 2 perziken

Schil ondertussen de perziken en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

11
11
  • 30 g kristalsuiker

Breng 100 ml water met de rest van de suiker aan de kook, voeg de perzik toe en laat 3 min. zachtjes koken. Schenk door een zeef en laat afkoelen.

12
12

Neem de timbaaltjes uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan.

13
13

Maak eventueel de randen los met een mesje. Stort de panna cotta's op 4 borden. Verdeel de perzik erover.

combinatietip:

Lekker met basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.