bewaar
Yoghurt panna cotta met fruit
Yoghurt panna cotta met fruit
bewaar

Yoghurt panna cotta met fruit

Deze versie is net wat frisser door de yoghurt en de saus met citroen.

30 min. bereiden
4 uur wachten
350waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

50 g

kristalsuiker

3 blaadjes

gelatine

250 g

Griekse yoghurt

250 g

verse aardbei

150 g

verse frambozen

150 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • aluminium timbaaltjes Ø ca. 6 cm

Deze versie is net wat frisser door de yoghurt en de saus met citroen.

Aan de slag

1

Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje. Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.

2

Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt toe. Snijd helft van aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

3

Snijd ondertussen de rest van aardbeien ook in stukjes. Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.