bewaar
Panna cotta met rood fruit 'ai frutti di bosco'
Panna cotta met rood fruit 'ai frutti di bosco'
bewaar

Panna cotta met rood fruit 'ai frutti di bosco'

40 min. bereiden
3 uur wachten
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

500 ml

slagroom

4 eetlepels

kristalsuiker

4 blaadjes

witte gelatine

250 g

aardbeien

1 bakje

frambozen

1 bakje

bramen

1 bakje

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • vormpjes of glazen (à 150 ml), ingevet met olie

Aan de slag

1

Vanillestokje in lengte opensnijden en met punt van mes merg eruit schrapen. In steelpan slagroom met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen. Suiker al roerend erin oplossen. Room op heel laag vuur nog 5 min. tegen de kook aan houden. Intussen gelatine weken in koud water. Pan van vuur nemen en vanillestokje uit room nemen. Gelatine uitknijpen en al roerend in hete room oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten en 5-10 min. laten afkoelen tot room lobbig begint te worden (zo dik als yoghurt). Roommengsel over vormpjes verdelen, afdekken met plasticfolie en 2-3 uur in koelkast laten opstijven.

2

Kroontjes van aardbeien verwijderen, grote exemplaren halveren. Aardbeien met rest van fruit mengen. Vormpjes uit koelkast nemen en folie verwijderen. Op elk vormpje dessertbord leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bord laten glijden. Fruitsalade rond panna cotta leggen.