Panna cotta met rood fruit 'ai frutti di bosco'

italiaans
nagerecht
4 personen
3
57
Advertentie
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 4 blaadjes witte gelatine
- 250 g aardbeien
- 1 bakje frambozen (150 g)
- 1 bakje bramen (150 g)
- 1 bakje blauwe bessen (150 g)
Keukenspullen
- vormpjes of glazen (à 150 ml), ingevet met olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Vanillestokje in lengte opensnijden en met punt van mes merg eruit schrapen. In steelpan slagroom met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen. Suiker al roerend erin oplossen. Room op heel laag vuur nog 5 min. tegen de kook aan houden. Intussen gelatine weken in koud water. Pan van vuur nemen en vanillestokje uit room nemen. Gelatine uitknijpen en al roerend in hete room oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten en 5-10 min. laten afkoelen tot room lobbig begint te worden (zo dik als yoghurt). Roommengsel over vormpjes verdelen, afdekken met plasticfolie en 2-3 uur in koelkast laten opstijven.
- Kroontjes van aardbeien verwijderen, grote exemplaren halveren. Aardbeien met rest van fruit mengen. Vormpjes uit koelkast nemen en folie verwijderen. Op elk vormpje dessertbord leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bord laten glijden. Fruitsalade rond panna cotta leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g