Pan­na cot­ta clas­si­ca

Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!

(367) waardeer
italiaans nagerecht Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje! 4 personen
3 367

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg samen met de suiker toe aan de room. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Neem uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met seizoensfruit.

kookstaptip:

Voeg voor een extra intense vanillesmaak behalve het merg ook de vanillestokjes toe aan de room.

video

Pan­na cot­ta ma­ken

kookles - 04:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 45 mg
Tags
Ook te zien in

Panna cotta classica

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­na cot­ta clas­si­ca

1
1
  • 500 ml verse slagroom

Schenk de slagroom in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.

3
3
  • 40 g fijne kristalsuiker

Schraap het merg eruit en voeg samen met de suiker toe aan de room.

4
4

Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.

5
5
  • 3 blaadjes witte gelatine

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.

6
6

Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

7
7

Neem uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan.

8
8

Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met seizoensfruit.

kookstaptip:

Voeg voor een extra intense vanillesmaak behalve het merg ook de vanillestokjes toe aan de room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.