bewaar
Panna cotta classica
Panna cotta classica
bewaar

Panna cotta classica

Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!

15 min. bereiden
3 uur wachten
369waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

40 g

fijne kristalsuiker

3 blaadjes

witte gelatine

Dit heb je nodig

  • aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)

Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!

Aan de slag

1

Schenk de slagroom in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg samen met de suiker toe aan de room. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur.

2

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

3

Neem uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.

tip

kookstaptipVoeg voor een extra intense vanillesmaak behalve het merg ook de vanillestokjes toe aan de room.

combinatietipLekker met seizoensfruit.

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.