bewaar
Panna cotta met cranberry's
Panna cotta met cranberry's
bewaar

Panna cotta met cranberry's

20 min. bereiden
3 uur wachten
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

witte basterdsuiker

100 g

verse cranberry's

1

vanillestokje

375 ml

slagroom

2 blaadjes

gelatine

100 ml

volle yoghurt

Dit heb je nodig

  • 4 timbaaltjes (inhoud 150 ml) of 1 puddingvorm (inhoud 500 ml)

Aan de slag

1

Verhit in een steelpan 50 g basterdsuiker met 5 el water en voeg, als de suiker gesmolten is, de cranberry's toe. Stoof 3 min. op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom in een andere steelpan en voeg het vanillestokje en de rest van de suiker toe. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken en laat de suiker oplossen. Haal het vanillestokje met een schuimspaan uit de pan, schraap met een mespunt het merg eruit en roer dit door de room. Haal de pan van het vuur.

2

Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp het uit en voeg toe aan de room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes en schep in elk timbaaltje 1 tl cranberry's. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vormpjes voor het serveren kort onder de hete kraan en stort ze op bordjes. Serveer met de rest van de cranberry's.

tip

algemeenU kunt dit gerecht maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.