Li­moen­pan­nen­koek­jes met fram­bo­zen

Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af.

(4) waardeer
nagerecht Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan. Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
  2. Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes. Keer halverwege. Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.
  3. Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover.

combinatietip:

Lekker met extra honing.

Tip:

Aan kefir worden naast melkzuurbacteriën ook gisten toegevoegd.

serveertip:

Je kunt deze pannenkoekjes ook als ontbijt serveren. Laat dan de slagroom achterwege.

serveertip:

Garneer eventueel met een partje limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 39-40

Limoenpannenkoekjes met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­moen­pan­nen­koek­jes met fram­bo­zen

1
1
  • 2 el vloeibare honing
  • 25 g ongezouten boter
  • 225 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan. Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom.

2
2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

3
3
  • 300 ml kefir melkdrink
  • 1 mespunt zout
  • 1 middelgroot ei

Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor.

4
4
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes. Keer halverwege.

5
5

Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.

6
6
  • 4 el opgeklopte slagroom in beker
  • 70 g verse frambozen

Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover.

combinatietip:

Lekker met extra honing.

serveertip:

Je kunt deze pannenkoekjes ook als ontbijt serveren. Laat dan de slagroom achterwege.

serveertip:

Garneer eventueel met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.