bewaar
Semifreddo met frambozen
Semifreddo met frambozen
bewaar

Semifreddo met frambozen

15 min. bereiden
2 uur wachten
375waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

witte chocolade

250 ml

verse slagroom

4 el

kristalsuiker

250 g

Griekse yoghurt

125 g

verse frambozen

Aan de slag

1

Rasp de chocolade grof. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel dit voorzichtig door de yoghurt. Schep de chocolade en ⅔ van de frambozen erdoor. Bekleed de kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het frambozenyoghurtmengsel over de kommetjes en zet ze 2 uur in de vriezer.

2

Til ze aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder de folie. Garneer met de overgebleven frambozen en serveer direct.

tip

bereidingstipZet de kommetjes, als de semifreddo moeilijk loslaat, een paar seconden met de onderkant in een bak met warm water.