Ro­ze fram­bo­zen­pud­ding met ca­dil­lacs

Met de welbekende roze snoepjes maak je het nagerecht nóg feestelijker.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(7) waardeer
nagerecht Met de welbekende roze snoepjes maak je het nagerecht nóg feestelijker. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • puddingvorm (1 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer en wrijf de puree door een zeef.
  2. Verwarm in een steelpan de frambozenpuree en los de suiker erin op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de puree. Roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel door het frambozenmengsel.
  4. Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen) en schep het mengsel in de puddingvorm. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  5. Stort de pudding op een schaal en garneer voor het serveren met blaadjes munt en cadillacs.

bereidingstip:

Als de pudding niet zo goed loskomt van de vorm, kun je de onderkant even kort in een kom heet water houden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 47-48

Roze frambozenpudding met cadillacs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze fram­bo­zen­pud­ding met ca­dil­lacs

1
1
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 250 g diepvries doosjevol frambozen

Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer en wrijf de puree door een zeef.

2
2
  • 100 g fijne kristalsuiker

Verwarm in een steelpan de frambozenpuree en los de suiker erin op. Neem de pan van het vuur.

3
3

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de puree. Roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen.

4
4
  • 400 ml verse slagroom

Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel door het frambozenmengsel.

5
5

Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen) en schep het mengsel in de puddingvorm.

6
6

Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

7
7
  • 7½ g verse munt
  • 140 g Autodrop bosvruchtrode cadillacs

Stort de pudding op een schaal en garneer voor het serveren met blaadjes munt en cadillacs.

bereidingstip:

Als de pudding niet zo goed loskomt van de vorm, kun je de onderkant even kort in een kom heet water houden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.