bewaar
Cheesecake met bonbons
Cheesecake met bonbons
bewaar

Cheesecake met bonbons

Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

16 personen

175 g

roomboter amandeltong

75 g

ongezouten roomboter

3 blaadjes

gelatine

200 g

Lindt chocolade 78%

2 el

sinaasappelsap

125 ml

verse slagroom

3 el

fijne kristalsuiker

2 tl

vanille-extract

400 g

roomkaas

200 g

Lindt Lindor melk

Dit heb je nodig

  • kleine keukenmachine

  • bakpapier

  • vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)

  • rasp

Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.

2

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes). Laat au bain-marie smelten en afkoelen.

3

Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.

4

Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.

5

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling. Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.

6

Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm. Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.