Strawberry cheesecake
Strawberry cheesecake
bewaar
bewaar

Strawberry cheesecake

Wie zegt er nou nee tegen aardbeien?! Deze strawberry cheesecake is een romig en onweerstaanbaar dessert voor elk seizoen.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
3 uur wachten
0waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Doe in de staande mixer met deeghaak de boter, het citroenrasp, 50 g fijne kristalsuiker, witte basterdsuiker en het zout en mix tot alles goed is gemengd. Klop in een aparte kom het ei los, voeg hiervan 15 g toe aan het botermengsel. Zeef de bakpoeder en de bloemsoorten boven de kom en meng alles tot een soepel deeg.

3

Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak in ca. 20-25 min. goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen, dit duurt ca. 1 uur.

4

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Houd 4 aardbeien apart en maak de overige aardbeien schoon. Pureer de aardbeien in een hoge beker met de staafmixer.

5

Verwarm de aardbeienpuree in een steelpan op middelhoog vuur en laat in 5 min. wat indikken. Voeg de rest van de kristalsuiker toe en roer tot het is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het aardbeienmengsel tot ze zijn opgelost, laat het mengsel niet koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

6

Meng met een handmixer met gardes ondertussen de roomkaas met het vanille-extract en 1 el citroensap. Voeg de slagroom toe en blijf 1 min. mixen. Voeg het aardbeienmengsel toe en mix tot alles goed is gemengd.

7

Laat de taartbodem in de vorm zitten, vet de rand van de vorm nogmaals in. Verdeel de vulling over de vorm en strijk glad. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

8

Halveer de achtergehouden aardbeien maar laat het groen zitten. Versier met de helften de bovenkant van de taart.

achtergrondinfoEr is een reden dat je 2 soorten bloem en 2 soorten suiker gebruikt: van alleen patentbloem wordt het deeg harder, Zeeuws deeg maakt het zachter - ze hebben elkaar nodig voor balans. Hetzelfde geldt voor de suikers. Alleen basterdsuiker maakt het deeg te compact, de kristalsuiker maakt het deeg wat grover van structuur.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Strawberry cheesecake

Wie zegt er nou nee tegen aardbeien?! Deze strawberry cheesecake is een romig en onweerstaanbaar dessert voor elk seizoen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig