Ro­ze Kit­kat-taart

De roze chocolade wordt gemaakt van een onlangs ontdekte cacaoboon. Hij heeft een eigen, beetje bessige smaak: lekker in een taart!

  • gebak
  • 12 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 6 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(2) waardeer
gebak De roze chocolade wordt gemaakt van een onlangs ontdekte cacaoboon. Hij heeft een eigen, beetje bessige smaak: lekker in een taart! 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • ronde springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • springvorm ø 18 cm
  • staafmixer
  • lint
  • bakring (Ø 8 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de boter in een kom. Snijd de amandelspijs in stukjes en voeg samen met het zout toe aan de boter. Klop met een mixer tot een egaal mengsel.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven het botermengsel. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer door het beslag.
  4. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter. Schep het beslag in de vorm en bak 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.
  5. Doe ondertussen het bevroren zomerfruit met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Pureer het warme fruit met de staafmixer tot een glad mengsel. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp ze uit en meng door de nog warme fruitpuree. Meng de puree door de kwark en schenk het kwarkmengsel op de taartbodem in de springvorm. Laat 5 uur opstijven in de koelkast.
  6. Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een mes rondom los van de springvorm en neem uit de vorm. Zet, zonder bakpapier, op een mooie schaal.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Breek de kitkats voorzichtig los van elkaar. Bestrijk de amandelcakelaag aan de buitenkant met de gesmolten chocolade en zet ca. 40 losse kitkats tegen de taart aan. Strik een lint om de taart.
  8. Zet de bakring op het midden van de taart. Steek de rest van de kitkats rechtop tegen de buitenrand van de ring. Duw ze in het kwarkmengsel tot aan de amandelbodem. Strik ook om de kleine cirkel een lint en neem de ring weg.
  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en schenk op de taart. Bestrijk met een spatel de binnenkant van de kitkatcirkels ermee zodat ze goed aan elkaar blijven zitten. Verwijder eventueel het lint van de kleine cirkel. Vul de ruimte in de kitkatcirkels met aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

Tip:

Roze KitKat's zijn in de meeste Albert Heijn winkels te vinden bij de kassa. Niet gevonden? De taart is ook lekker met witte KitKats.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Roze Kitkat-taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze Kit­kat-taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 300 g amandelspijs
  • 1 mespunt zout

Doe de boter in een kom. Snijd de amandelspijs in stukjes en voeg samen met het zout toe aan de boter.

3
3

Klop met een mixer tot een egaal mengsel.

4
4
  • 1 citroen
  • 3 eidooiers

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven het botermengsel. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe.

5
5
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer door het beslag.

6
6

Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.

7
7

Schep het beslag in de vorm en bak 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.

8
8
  • 250 g diepvries doosjevol zomerfruit
  • 50 g kristalsuiker

Doe ondertussen het bevroren zomerfruit met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit.

9
9

Pureer het warme fruit met de staafmixer tot een glad mengsel.

10
10
  • 5 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp ze uit en meng door de nog warme fruitpuree.

11
11
  • 500 g volle kwark

Meng de puree door de kwark en schenk het kwarkmengsel op de taartbodem in de springvorm. Laat 5 uur opstijven in de koelkast.

12
12

Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een mes rondom los van de springvorm en neem uit de vorm.

13
13

Zet, zonder bakpapier, op een mooie schaal.

14
14
  • 50 g witte chocolade
  • 14 pakjes ruby kitkats

Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Breek de kitkats voorzichtig los van elkaar.

15
15

Bestrijk de amandelcakelaag aan de buitenkant met de gesmolten chocolade en zet ca. 40 losse kitkats tegen de taart aan. Strik een lint om de taart.

16
16

Zet de bakring op het midden van de taart.

17
17

Steek de rest van de kitkats rechtop tegen de buitenrand van de ring. Duw ze in het kwarkmengsel tot aan de amandelbodem.

18
18

Strik ook om de kleine cirkel een lint en neem de ring weg.

19
19
  • 50 g witte chocolade

Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en schenk op de taart.

20
20

Bestrijk met een spatel de binnenkant van de kitkatcirkels ermee zodat ze goed aan elkaar blijven zitten.

21
21
  • 500 g verse aardbeien
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 150 g verse frambozen

Verwijder eventueel het lint van de kleine cirkel. Vul de ruimte in de kitkatcirkels met aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.