bewaar
Ricottacakejes met bessen en lemon curd
Ricottacakejes met bessen en lemon curd
bewaar

Ricottacakejes met bessen en lemon curd

Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
59waarderingen

Ingrediënten

6 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

130 g

ongezouten roomboter

50 g

kristalsuiker

5 el

lemon curd

1

middelgroot ei

250 g

ricotta

150 g

blauwe bessen

6 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • 6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm

Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met het zout boven een kom.

2

Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel. Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.

3

Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

bereidingstipMaak je de cakejes in een muffinvorm, houd dan een baktijd aan van ca. 20 min.